• Szolárium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Doktornő! A természetes napfény híve vagyok, szoláriumba ritkán járok, de télen is igénylem a napbarnított bőrszínt, viszont ilyenkor sem gyakori, hogy befekszem a szoláriumba, hiszen feleslegesnek tartom hogy az egész testemet károsítsam, amikor nagyrészt csak az arca látszódik ki az embernek. Ilyenkor rendszerint alapozóval barnítom az arcomat. A kérdésem az lenne, hogy mivel károsítom kevésbé a bőrömet: ha minden nap alapozó van az arcomon, vagy ha heti egyszer elmegyek ülő szolárumba (ez olyan ami csak az arcot és a mellkast éri). Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a szolárium, smink témában

        Tisztelt Kérdező! Egyértelműen akkor károsítja kevésbé arcbőrét, ha jó minőségű alapozót használ.A szoláriumnak és a napfénynek is van bőröregítő és bőrdaganatot okozó hatása, melyek később, hosszútávon okozhatnak panaszt.Nyáron is javaslom a bőrtípusának megfelelő fényvédő krém használatát, főleg az arcra, dekoltázsra.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. szeptember 04., 19:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 18:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: