• Vágás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sajnos nemrég csináltam egy nagyon nagy butaságot... Belevéstem egy szót a kezembe.. Nem vérzett,csak gennyes lett. Viszont körömvirág kenőccsel kentem,ami kilökte a gennyet a sebekből.. A betűk körüli pirosság viszont nem akar elmúlni... Félek attól,hogy örökké meg marad.. Hogyan lehetne ezt eltüntetni? Vagy a gyógyulást úgy gyorsítani,hogy a sebnek semmi nyoma ne maradjon??

        Dr. Veress Dóra válasza a sebgyógyulás témában

        Kedves Kérdező! A seb akkor marad meg, ha heg képződik, ez pedig attól függ, hogy milyen mélyen karcolta meg a bőrét. Ha nem vérzett, akkor van esély rá, hogy csak a felületes hámot sértette, és akkor elmúlik. A pirosság is megszűnik idővel, ahogy a bőr szerkezete helyreáll. Addig is kenje tovább körömvirágkrémmel, és ha nem múlik, vagy ismételten begyullad, forduljon bőrgyógyászhoz.


        Kérdés: 2011. szeptember 02., 17:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 08:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy