• Hólyagok, gombás fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kislányom 2,5 éves. Születése óta gombás fertőzés van a körmén, ami javítható, de még semmitől nem múlt el. Tegnap számomra furcsa jelenséget fedeztem fel. A lábujjain mintha helyenként bőrkeményedés képződne neki, ami alatt vízszerű, ragacsos folyadék gyűlik fel. Egyik másik már elmúlt neki, leválik ez a bőrkeményedésszerűen megvastagodott bőr és nyoma sincs az egésznek, van, ami még most telik neki. Érzékenyek, de nem viszketnek neki. Amikor csak lehet teljesen mezítláb van, elsősorban Siesta lábbeliket használunk, Gabi tusfürdőt. Jövőhétre kaptunk időpontot a bőrgyógyászhoz, de addig is ha tudna javasolni valamit, hogy mit használjak. Másik fürdetőt, krémet? Köszönettel. Bogi

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! A gombásnak tartott körmök tüneteinek hátterében inkább a szaruképletek fejlődési zavara esetleg pikkelysömör sejthető. De természetesen ezek mellett is kialakulhat a gombás fertőzés. A bőrtünetek is inkább ezt sejtetik. A bőrgyógyászati vizsgálaton javasoltak mellett urea tartalmú lábápoló krémek hassnálatát javaslom.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 29., 05:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy