• Bőrbetegség,mit tehetek ellene?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webdoktor!Sajnos már 3 éve hogy nyaranta a nagy melegben,a mellem alatti terület beizzad majd hólyagok jelennek meg amik viszketnek elfakadnak és összefüggő sebbé alakulnak át ,mivel elég nagy melleim vannak sajnos kiküszöbölhetetlen hogy ne izzadjon be és hogy a seb könnyen gyógyuljon,szinte ahogy be jön a meleg előjön és csak őszön jön helyre újra,már nagyon nehezen viselem el rengeteg dolgot kipróbáltam már rá külsőleg és belsőleg is szedtem gyógyszereket de semmit nem ér,mit tehetnék hogy megszűnjön ez a betegsége a bőrömnek,már nagyon el vagyok keseredve,mert fájdalommal jár és hát elég visszataszító is,kérem ha tud segítsen,már arra is gondoltam mellplasztikával le kisebbíttetem a melleimet,de sajnos nincs annyi pénzem!!Várom válaszát Köszönettel

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! A hajlatokban kialakuló hólyagos, hámhiányos bőrtüneteket okozhatja egy öröklött hajlamon alapuló ún. Hailey-Hailey betegség, mely gyakran a harmincas életévekben indul. Leggyakrabban a hajlatban kialakuló felületes gombás fertőzés indítja be az egyébként immunológiai hátterű betegséget. Ennek kizárása és/vagy kezelése céljából mindenképpen keressen fel egy bőrgyógyász szakorvost. Addig használjon Betadine oldatot és izolálja a felületeket gézlappal egymástól.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 28., 21:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy