• Májfolt kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Én egy 21éves férfi vagyok. Körübelül 14éves koromban a jobb vállam mögött megjelent egy fél tenyérni májfolt. Ez 21éves koromra már a válam mögötti részen kb 4 tenyérnyire nőtt, és már átterjedt a mellkasomra is, a nyakamat körülvéve. E mellett még erős fekete szörzet is borítja, így e miatt eléggé szégyellem bőrhibámat. Nem járhatok strandra, sőt még a mostani kánikulában sem vetkőzhetek e miatt félmeztelenre, mint kortársaim. Sajnos sem én, sem családom nem orvoshoz járó tipus, így idáig még nem voltam bőrgyógyásznál. Az internetek keresgélve a májfolt kifejezésre sehol nem találtam ilyen nagyságrendű elváltozást. Ezért kicsit meg vagyok ijedve, illetve nem tudom mihez kezdjek. De már nagyon unszolom magam, hogy elmegyek szakorvoshoz. Jobban ezért írok önöknek, hogy megtudjam, ilyen nagyobb májfolt esetén is van e valamiféle módszer, mellyel sikeresen eltávolítható ez a bőrhiba. Illetve milyen hatásos módszerek vannak. Csatoltam egy képet is, nem annyira éles, de elég jól kivehető a májfolt terjedelme. Köszönöm segítségüket!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező! A látható elváltozás valószínűleg Tierfell naevusnak felel meg, eltávolítás többszöri bőrsebészeti beavatkozással lehetséges, keressen fel egy bőrgyógyászati szakrendelést.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 26., 15:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy