• Horzsolás szerű elváltozás van a herezacskómon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Hölgy! Az lenne a kérdésem,hogy a herezacskómon horzsolás szerű,szárazan hámló kissebb nagyobb foltok vannak. A fitymámon selymes tapintású alig látható kis piros foltok amik néha viszketnek is Ez mellett olyan a herezacskó mintha ki lenne száradva. A makkon a hugycsőnyilásnál egy piros folt van,ez nem hámlik csak jelen van. Szemölcs vagy ahoz hasonló nincs rajta. Voltam vele orvosnál de azt mondta,hogy valami gyulladás és adott rá egy készített krémet ami nem használt. Kaptam körömgombára is gyógyszert amit egy hétig szednem kellett aztán három hétig nem és aztán újbol. De a nemi szervi problémám már előtte is fent állt.Az lene a kérdésem,hogy lehet-e ez condyloma? Úgy tudom,hogy van ennek egy lapos változata de sajnos nem tudom a tüneteit.Ha esetleg elmondaná az nagyon jó lenne. Nagyon zavar és megijeszt. Orvoshoz csak jövőhéten hétfőn tudok menni. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrelváltozás témában

        Gombás fertőzés okozhat ilyen tünetet, használjon rá Travocort krémet. Lapos condyloma esetén a nemi szerven, szeméremdombon apró, 2-4mm-es lapos halvány rózsaszín, bőrszínű vagy halványbarna kiemelkedések jelennek meg, melyek panaszt nem okoznak.


        Kérdés: 2011. augusztus 22., 15:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?