• Valóban pikkelysömör?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 hónappal ezelőtt a karomon megjelent 3-4 kör alakú kiütés,a háziorvosom tinea corporisra gyanakodott, így felírt egy gyógyszertári krémet. Ezt használtam közel 3 hétig, de ezalatt a karomon és a lábamon egyaránt egy csomó új kiütés jelentkezett. Beutalt bőrgyógyászhoz, ahol dermatitist állapítottak rá, elküldtek gócvizsgálatokra,(negatív lett) kaptam újabb kenőcsöt, amitől kissé elhalványodtak de újabbak jöttek elő. Mára már egy csomó kiütés jelentkezett a lábamon, karomon és már a hátamon, oldalamon. Legutolsó vizsgálat folyamán már pikkelysömört állapított meg az orvos. Elocom-hidrofilt írt fel rá, amit már 3. hete használok de így sem múltak el. A kiütések viszketnek, elöször apró piros pöttyök, mintha szúnyogcsípés lenne, majd később megnő max. egy 1forintos nagyságúra, hámlik,majd miután lejön a hámréteg heges börfelület marad meg, ekkor már nem viszket, de sokszor fáj. Már nem nagyon hiszek a diagnózisban, esetleg menjek el másik orvoshoz? Vagy próbáljak ki más gyógymódot? Fiatalként elég komoly lelkitörést okoz ez nekem. Mellékelek fotót, cinkes rázókeverékkel is szoktam kenegetni, ennek maradványa a fehér rész. köszönöm!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a pikkelysömör témában

        Tisztelt Kérdező! A tünetek és a kép alapján lehet pikkelysömör,de hogy biztosat mondhassak személyes vizsgálat lenne szükséges. Azt javaslom jelentkezzen kontroll vizsgálatra orvosánál, hogy az Elocom-hidrofil nem volt hatásos, aki így más, esetleg erősebb kezelést rendelhet el.Pikkelysömör esetén a javulás eléréséhez elhúzódó kezelés szükséges, gyakran nem készített(hígított) hanem gyári szteroid krémmel vagy esetleg más hatóanyagú(pl.calcipotriol)krémmel.A cinkes rázókeveréket nem javaslom, mert nagyon szárítja a bőrt.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. augusztus 20., 11:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?