• Bőrgyógyászhoz kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Úr/Hölgyem! A problém az lenne, hogy elmentem bőrgyógyászhoz, aki a kis pontjaimra azt írta: Balanitis máshova osztályozott betegségekben. Az amnézis ez volt: 1 hete észleli a glanson apró erythemás papuláit. erre az orvos pimafuvort krémet írt fel, de nem mondta, hogy meddig kell használnom én így 18 napig kentem naponta kétszer. arra a kérdésemre, hogy ez vmi komoly lehet, azt a választ kaptam, hogy "szerinte nem".. Azt nem mondta, hogy mi ez gomba baktérium? Korábban volt egy bakteriális prosztata gyulladásom félévig kezeltek antibiotikummal, kigyógyultam a higéniára különösen odafigyelek. ezek a pöttyök vagy kis kráterek a barátnömmel való fürdőzés jaquzizás után alakult ki, ahol kicsit "erősebben egymásnak estünk" és a makkomon lehorzsolódott a bőr is. este bekentem neogranormonnal és ezek a pöttyök másnapra jöttek elő. nem viszkettek, nem égettek. Ön szerint mi lehetett? + a Pimafucort krém olyan mintha ennyi idő után már irritálta volna börőm, mert kis hajszál ereket is elhőzott a makkomon. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a balanitis témában

        Tisztelt Kérdező! Elmondása alapján úgy gondolom, hogy egy kis gombás fertőzés állhatott a panaszai hátterében, mely kialakulását a fürdő használata és az irritáció is okozhatta. A Pimafucort krém egy kombinált készítmény, melynek gomba ellenes összetevője is van, de a gyakran a többi összetevő és a hosszan tartó alkalmazás irritálhatja a bőrt, így azt javaslom, hogy amennyiben már nincs tünete ne alkalmazza tovább.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi

        Kérdés: 2011. augusztus 19., 15:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy