• Beteg a kezeimen a bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bőrgyógyász! 1,5 hónap múlva megyek orvoshoz, akkorra kaptam időpontot; de addig is szeretném megkérdezni Öntől a következőt: kb. 2007-ben vettem észre először, hogy a jobb kézfejemen lett egy rózsaszínű 20 ft-os nagyságú folt, ami viszketett, száraz volt a felülete. Ez elmúlt, néha előjött. Majd 2010-ben sűrűbben és nagyobb és több felületen jelentek meg ezek a foltok, de csak a két kezemen: kézfej, csukló, ujjak; de tenyéren nem. Illetve ciklikus lefolyású a dolog: kicsi hólyagocskákkal indít, piros és fájdalmas; pl. szappan csípi. Néhány nap múlva kiszárad, sertés a bőröm, lepereg az elhalt hámréteg; majd megint szép egészséges a kezem. Majd egy-két hétre rá előröl kezdi. Nem használok sok tisztítószert, csak ami egy háztartásban kell, mosogatni kesztyű nélkül szoktam, és ritkán a domestos-os vízbe, ruhához nyúlok. Nagyobb takarítás kesztyűben. Étel allergiám nincs; illetve por- és állatszőr allergia; a port kitakarítom, tehát nem gond; és 2 éve van egy szobakutyánk (cavalier spániel), hozzászoktam, nem bánt az allergia. Ami még érdekes lehet, anyukámnak is van ilyen panasza, neki már régebb óta, nem tudott neki a doktor segíteni, annyit mondott, hogy a vegyszerek okozzák, mert anyu takarítónő. Neki csak a flucinár kenőcs segít, az nekem is jó volt; és most a canesten segített egy kicsit, de nem 100%-os. Ja igen, tavaly nov. óta próbálkozunk a férjemmel kisbaba ügyben, eddig semmi, de a ciklus 2. felében, amikor valami elindulhatott ott bent, csak esetleg nem bír megmaradni, akkor gyönyörű, egészséges a kezem, a bőrbántalmak eltűnnek egycsapásra. Csak most leálltunk a projekttel egyéb okok miatt, és jobban kijön a betegségem. Mi lehet ez? Örökletes valami, gomba, allergia vagy a szervezetemben (keringés, nyirok) van valami? Köszönöm szépen a segítségét! Minden jót Önnek!

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrbetegség témában

        Allergia, gócfertőzés és gomba is okozhatja a tüneteket, ezért érdemes személyesen bőrgyógyászhoz fordulni kivizsgálás céljából.


        Kérdés: 2011. augusztus 17., 03:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy