• Kérdés Dr. Gál Mónikához

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Sajnos túlzottan elhúzódott a roaccutan kúrám mert nem nagyon bírtam a mellékhatásokat ezért kis dózisban szedtem.Igy már több mint két éve...Most hagytam abba a problémám az hogy a bőröm nagyon elvékonyodott,szinte fáj ha hozzáérek, viszket időként kipirosodik,ilyenkor érzem is mert hogy meleg..:S Kérdésem az lenne hogy vissza fog állni a bőröm állapota?Ugye az elvékonyodás nem tartós?Milyen krémet ajánlana az ápolására?A választ előre is köszönöm Kimaradt hogy annyira érzékeny a bőröm hogy amit jelenleg ajánlottak rá (physiogél) még attól is kipirosodik, szabályosan ég.Ugyhogy most jelenleg arcmosáshoz extraszűz olivaolaj szappant használok, illetve krémként sima hidrofil nonionos kenőcsöt.Illetve sokszor magától is kipirosodik,amikor rettenetesen ég,piros. Mit tudnék használni hogy rendbejöjjön a bőröm és megszűnjön a hiperérzékenysége? A választ előre is köszönöm

        Dr. Gál Mónika válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! A retinoidok, így a Roaccutan hossza szedése egyaránt előidézi a bőr elvékonyodását. A szer felfüggesztése után a bőr regenerálódik valamelyest, de a kifejezett érzékenységet, kipirosodást nem magyarázza a gyógyszer szedése. Javaslom, hogy fényérzékenység irányába történjen kivizsgálása. Addig is használjon erős arcra készített fényvédő krémet, az arc lemosásához pedig szappan nélkül csak desztillált vizet.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 18:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy