• Roaccutan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Problémám a pattanásokkal van.Már körülbelül 2 éve szedek roaccutant, amig szedem nagyon jó van egy-két pattanás de türhető.Most megint megpróbáltam abba hagyni 2 hónapig rendben volt az arcom most pedig megint kezdődik minden előröl. Most a bőrgyógyász akihez járok azt ajánlotta hogy alkalomszerüen szedjem ha nagyon kijönnek szedjem amig elmulik utána hagyjam abba és igy tovább. Azt mondta igy nem káros mellékhatásai sem lesznek csak arra vigyázzak hogy gyerekvállalás előtt egy fél évvel hagyjam abba és nem lesz gond.Tényleg szedhetem igy hosszu ideig?Nagyon megvisel a pattanásokkal való állandó küzdelem, kivizsgálásokon is voltam de nem derült ki az oka.Gyereket még legalább 6 évig nem szeretnék.A választ előre is köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező! A májenzimek, vércukor szintjét ellenőrizni kell a hosszas szedés miatt, illetve meg kellene próbálni a pattanások okait kivizsgálni, és egyéb kezelési alternatívákat találni, például gócot kutatni, hormonszinteket nézetni. Sikeresen alkalmazható lehet még antibiotikum, például Tenutan, fogamzásgátló (bár gondolom, ezt most is szed).


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 05., 13:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 06., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy