• Ekcéma - Van gyógymód?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Már gyermekkorom óta ekcémás vagyok, 5 évesen jelent meg először és 10 éves koromtól 17 éves koromig tünetmentes voltam!Örültem is neki és úgyis tudtam, hogy ezt a betegséget ki lehet nőni, de egy másfél éve újból előjött! Krémmel kenem amit még a Heim Pál kórházban írtak fel nekem amikor 5 éves voltam. Sajnos egy-két napig húzódik vissza kenés után, és szinte mindenhol megtalálható a testemen(főleg az ujjaim körül) Nem lenne valamilyen gyógymód amivel ha nem is örökre, de legalább hosszabb időre tünetmentessé válhatnék? Esetleg valami tablettás gyógyszer erre a problémmára? Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a ekcéma témában

        Tisztelt Cím!

        Ekcémát nagyon sok tényező válthat ki, például bármilyen  bőrrel érintkező anyag, fémek, porok, vegyszerek, illatanyagok, festékek, de a szervezetben zajló fertőzések is súlyosbíthatják. Mindenképpen bőrgyógyászati allergológia szakrendelést kellene felkeresni, ahol a háttérben lévő kiváltó okot kiderítik, mert csak ekkor várható gyógyulás. Az ekzémákra allergia ellenes gyógyszereket és lokális kezelést, nagyon súlyos és kiterjedt esetben szisztémás szteroid kezelést is szoktunk alkalmazni.

        Tisztelettel, Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-05 00:10:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy