• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 3 hete festettem hajat egy új festékkel (hajszínváltás miatt samponozás után megszárítva, majd utána közvetlen festve, tehát frissen mosott hajra) Pár napra rá elkezdett hullani a hajam( átlagban 200 szál, de változó, 150-300 között (ez utóbbi hajmosásnál), nemsokára égő érzés jelentkezett, kivörösödött fejbőrrel. Bőrgyógyász diprosalicot írt fel rá, hogy az csökkenti a gyulladást. A fejemet meg sem nézte, csak felírta. Ez jó lesz rá? Mennyi idő után fog elmúlni a hajhullás? A festéssel egy időben új sampont/balzsamot kezdtem használni, ami szerintem szintén irritálhatta, (mentolos-koffeines) így azt megszüntettem. Mit tudnék még tenni? Teljesen kétségbe vagyok esve, hogy megkopaszodom!!

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás, hajfesték témában

        Kedves Kérdező! A bőrpír és a viszketés allergiát vagy irritatív reakciót valószínűsít. Utóbbit erősebb vegyszerek bárkinél okozhatnak. Ha allergiás a hajfestékre visszatérő, esetleg akár erősödő bőrreakció várható, az irritáció okozta bőrtünetek lassan elmúlnak. A hajmosáskor észlelhető hajvesztés lehet a hajszálak roncsolódásából adódó, tövüknél történő letörésük eredménye is. A kihullott hajszálak mikroszkópos vizsgálata volna szükséges. Ha panaszai nem enyhülnek forduljon bőrgyógyászhoz!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. július 30., 15:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy