• Csomókban hulló szakáll és haj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem, Kb. fél éve észrevettem hogy az államon szimetrikus kör alakban elment a szakállam és helyette puha fehér szőrzet nől de nem terjedt. Kb. 2 hete ujjabb pötyök jelentek meg az arcomon ahol nem nől a szőr és a fejemen is 2 cm-es körben kihullott a hajam, és ez aggasztó. Mi okozhatja e problémát és mivel ajánlatos kezelni, Ön mit ajánl? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Csáki Csilla válasza a szőrzet vesztés témában

        Kedves Kérdező! Ezt a betegséget alopecia areatának hívják. Gyorsan terjedhetnek ezek a kopasz foltok, de sokszor spontán gyógyulás is előfordul. Sokféle formája létezik a kórképnek, van akinél egyetlen folt jeletkezik, de vannak akiknél teljes haj és szőrzetvesztést okoz. A folyamat visszafordítható, bár a betegség végérvényesen nem gyógyítható, kiújulás lehetséges. Azt javaslom, hogy mihamarabb forduljon vele bőrgyógyászhoz! Mihamarabbi kezelés és kivizsgálás szükséges!


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. július 25., 14:37; Megválaszolva: 2011. július 26., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?