• Hajhullás és pöttyök a bőrön

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        három hónapja szültem meg a kisfiamat,elötte nagyon hullott a hajam . A terhesség alatt ez megszünt talán az elevit vagy a más állapot miatt. A szülést követően /mivel nem tudtam szoptatni,nem volt tejem/ elhagytam az elevitet és egy hétre rá megint elkezdett hullani a hajam. most az actival-t kezdtem el szedni a gyógyszerész ajánlásásval. elképzelhető-e,hogy vitamin hiányról van szó? A másik problémám,hogy pattanásszerű foltok jelentek meg már több ízben/hol elmarad,hol visszajön/ a lábamon. rettenetsen zavaró,nem tudok egy rövid nadrágot felvenni. Voltam vele többször bőrgyógyásznál,nem tudtak rá mit mondani. Máshol nincs,csak a lábamon. Ez a terhesség alatt végig megvolt,majd szülést követően megszünt,majd hogy újra elkezdtem szedni a fogamzásgátlót újra megjelent. Ezért gondolom,hogy mindkét problémá a hormonjaimmal függnek össze. Kérem segítsenek. Köszönöm válaszukat.

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Speciális hajhullás típus, a szülést követő 3-4. hónapban jelentkező, spontán megszűnő-igen erőteljes- diffúz hajhullás. Szőrtüszőgyulladása pedig valószínűleg nem hormonális eredetű, mivel csak a lábain jelentkeznek.Inkább mechanikus oka lehet, például az epilálás, borotválás válthatja ki.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. július 04., 10:29; Megválaszolva: 2011. július 13., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel