• Mi okozhatja az arc, mellkas és hát középi bőrelváltozást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Serdülőkorom óta jelentkezett bőrhámlás szerű elváltozás az orromnál, szemöldökömnél, fülemnél. Akkoriban a Ftorocort kenőcsöt használtam ami aránylag be is vált. Viszont pár éve súlyosbodtak a tüneteim. Voltam 2 bőrgyógyásznál is, végeztek ekcéma tesztet is ami negatív lett. Azt mondták nem ételallergia. Én viszont arra gyanakszom. Kitapasztaltam h ha sajtot és más tejtartalmú ételt eszem rá pár órára kipirosodik a homlokom, az orrom és a nyakam bizonyos területei. Ha szerencsém van kb 2-3 nap alatt elmúlik ha nem akkor apró kis hólyagocskák jelennek meg a homlokomon, amik égnek, viszketnek. Ugyanígy a mellkasom is bepirosodik egy folton és ég, viszket. Ugyanígy a hátam közepén is de az annyira nem vészes. Majd pár nap elteltével lehámlik. Pórbálok oda figyelni h mit eszem így kerülöm a tejtermékeket. Laktózmentest tejet használunk és minden más tejterméket kerülök. De még így is előszoktak jönni a tünetek.(hasmenésem és más bélproblémáim nincsenek) Most 2 napja megint előjöttek a tünetek méghozzá elég durván. Most a málna lett gyanús. Olvastam h az is okozhat bőrallergiát. Erősen behólyagosodott homlokom közepe(pici,apró hólyagok), piros, viszket és most már bőrlerakódás látszik rajta. Az orrom töve bepirosodott, erős bőrlerakódás jelent meg rajta, viszket. Ugyanígy a nyakam bizonyos részei is bepirosodtak, hámlanak. A mellkasom és a hátam közepe szintén. Mit tanácsol? Érdemes lenne egy ételallergia tesztet elvégeztetnem? Megjegyzem édesanyámnak is vannak hasonló tünetei. Neki inkább csak bepirosodik az arca, homloka. Nála megállapították h allergiás bizonyos ételekre. Lehet, hogy örököltem? Válaszát és tanácsát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Tünetei alapján leginkább seborrhoeás dermatitis valószínű. A kórképre való hajlam örökölhető és a gyomor bizonyos betegségei, emésztési panaszok fellobbanthatják a tüneteket (nem allergiás alapon). A betegség szépen kezelhető, de végérvényesen nem meggyógyítható. Bővebben a webbeteg oldalain olvashat a betegségről. http://www.webbeteg.hu/cikkek/borbetegsegek/10040/seborrhoeas-korkepek


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. július 01., 12:00; Megválaszolva: 2011. július 05., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?