• Bőrgomba a mellek alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dortor Nő/Úr! Kb.8 hónapja a melleim allat, között pirosas foltok jelentek meg. Gombás fertőzésre gondoltam (mert sanjos a melleim elég nagyok tartásuk viszont gyenge, így összeér a bőrömmel), kezelni kezdtem Batrafen, Terbisil, Canesten kenőcsökkel de egyik sem szüntette meg, csupán a pirosság gyengült. Elmentem bőrgyógyászhoz aki erytheme intrigo diagózist állapított meg. Felírt egy meszes alapú gyógyszertári készítményt (P-alap), amit már egy hónapja használok, de látványos eredményt ezzel sem értem el. Mit tehet a gyógyulásom érdekében? Kérem ha tud hatásosabb készítményt erre a betegségre írja meg a nevét! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözelttel: Renáta

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrgomba témában

        Kedves Renáta!

        A lényeg ezen területek szárazon tartása, használjon hintőport. Gomba ellenes hatású ecsetelők és hintőporok lehetnek jó hatásúak. Kenőcs, krém hajlatokban nem javasolt, mert elősegíti a gombák elszaporodását. Emellett javasolt lenne egy vércukor vizsgálat a háziorvosánál. Kérjen tőle is tanácsot!

        Üdvözlettel:  Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-02 14:43:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel