• Érdes bőr&szőrtüszőgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves rajtam Segítő! A kérdésem két részből állna. A karomon és a lábamon már egészen régóta, minden szőrszál tövénél kicsi piros pont van. Nyáron lebarnulok, kevésbé látszik, télen kifehéredem, nagyon látszik. Jártam vele bőrgyógyásznál, és megnyugtatott, hogy ez örökletes, és ez ilyen, fogyjak le. A googliban kiderítettem hogy ez a keratosis pilaris, és hogy valóban az elsődleges oka az genetikai, viszont okozhatja A vitamin hiány is. A kérdésem az lenne, hogy érdemes e megpróbálni külön A vitamint szedni, illetve milyen mennyiségben, és minőségben? Bár nem egyoldalú a táplálkozásom, néha már túl sok oldalú is. A kérdésem másik része a szőrtüszőgyulladásra vonatkozna. Gyakorlatilag az előbb már említett területen folyamatosan van kis apró gyulladás, a sok piros pontok egyikén. Télen és hűvösebb időben elvétve pár darab, de mindig van, nyáron pedig rengeteg. Kifakadnak majd jórészt másnapra eltűnnek, de lesz másik. Erre is kaptam választ a bőrgyógyásztól, hogy ezt baktériumok okozzák, és e miatt is fogyjak le, valamint tisztálkodjak napjában többször is. Az ide vonatkozó kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne megakadályozni ezeknek a gyulladásoknak a kialakulását? Ha már baktériumok okozzák, esetleg fertőtlenítő hatású készítmények használata? A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm! János

        Dr. Gál Mónika válasza a keratosis témában

        Kedves Kérdező! A szőrtüszők környéki hyperkeratosis hetente 2-3 alkalommal használt bőrradírozós tusfürdővel és naponta alkalmazott 5-10%-os ureás krémekkel puhítható. A rendszeresen visszatérő szőrtüszőgyulladások hátterében meghúzódhat rejtett cukorbetegség vagy immunfunkciós zavar. Ezek kivizsgálása miatt kérje háziorvosa segítségét!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. június 27., 14:20; Megválaszolva: 2011. július 05., 10:54

        Tudjon meg többet: keratosis
      • Kérdések és válaszok a témakörben: