• Visszatérő acne conglobata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Május végén fejeztem be egy 9 hónapos Aknenormin-kezelést acne conglobatara. A bőrgyógyászom szerint akkor szokott visszatérni a betegség, ha góc van a szervezetben. Nekem az elmúlt egy-két héten már elkezdtek újra megjelenni a pattanások és a zsíros bőr is, de kiderült, hogy valószínűleg gócosak a manduláim. (Vérvizsgálat alapján a hormonjaim rendben vannak, nincs policisztás ovarium szindrómám, egészségesen táplálkozom, eleget sportolok, kevés stressz ér, viszont a vérképem szerint secunder chlamidia pneumonia-fertőzésem van.) Kérdésem az lenne, hogy ha eltávolítjuk a manduláimat, megszűnik-e majd magától a bőr zsírossága és a pattanások? A helyi kórházban csak ősszel tudnának megműteni, de akkor én már elköltözöm külföldre; hogyan tudnám még a nyáron megműttetni magam? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bodnár Edina válasza a Visszatérő acne conglobata témában

        A mandulaműtéttel nem szűntethető meg a bőr zsírossága, de a pattanások száma csökkeni fog. Ha a területileg illetékes kórházban nem tudják vállalni a műtétet, akkor megpróbálkozhat a klinikával.


        Kérdés: 2011. június 24., 15:51; Megválaszolva: 2011. július 06., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy