• Kék,zöld foltok gyenge nyomásra (lábon)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ úr! Elsősorban esztétikai problémát okoz számomra a címben említett probléma.Az utóbbi időben tapasztalom,hogy főleg a combon,sokszor akár egy vonalban (nekem egy adott ér/véna vonalának tűnik) több kisebb kék,zöld folt jelenik meg tulajdonképpen ok nélkül. 1-2 nap múlva már sárgás színűek és hamar eltűnnek, a kérdés mégis aggaszt,mert régebben ilyet nem tapasztaltam. Kb 1 hónapja narancsbőr elleni testápolót is használok reggel és este,amit gyengéden bemasszírozok,mégis "foltos" leszek tőle,de ha az utazótáska nyomja meg a lábamat,az is hasonló reakciót okoz. A kérdésem az lenne,mitől lehet ez a reakció,nincs-e egészségügyi kockázata, illetve tehetek-e valamit a megelőzésükre. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a véraláfutások témában

        Kedves Kérdező ! A bőrén kisebb nyomásra jelentkező vérömlenyek miatt javaslom kivizsgálását, vérkép, vérlemezke, alvadási paraméterek, prothrombin, májfunkciós értékek irányában.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. június 15., 11:28; Megválaszolva: 2011. június 16., 19:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?