• Hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Augusztus óta, tehát majdnem egy éve hullik a hajam. Hol kevésbé, hol jobban, most éppen napi 600 szál felett. Voltam többször is bőrgyógyásznál, elküldtek különböző vizsgálatokra. Kerestek gócot fül-orr-gégészeten, fogászaton, és a nemibeteg-gondozóban. Mindenhol negatív lett az eredmény. Októberben vashiányom volt, erre szedtem vasat, azóta folyamatosan figyeljük a belgyógyászommal, de rendben van. Pajzsmirigyet és androgén hormonokat is néztek, ez is negatív lett. Többször szedtem Forcapil tablettát, használtam különböző hajhullás elleni samponokat, de nem segített. Az egyik bőrgyógyász írt fel nekem Alpicort hajszeszt, ez mintha javított volna a helyzeten, de még nem tudtam újat íratni, mert csak másfél hónappal későbbre kaptam új időpontot. A hullás diffúz, a lapokra ezt írják: telogen efluvium, más tünetem nincs. Nem szedek fogamzásgátló tablettát. Mitől hullhat a hajam? Lehet-e stressztől? Augusztusban és most a legerősebb a hullás, mindkettő időszakban szigorlatoztam, de hangsúlyozom, egész évben hullott. Ha mégis stressztől, mit lehet ezzel kezdeni? Milyen vizsgálatokat lenne érdemes elvégezni/megismételni? Édesanyámnak egyszer hajhullásra fogamzásgátló tablettát írt fel a bőrgyógyásza. Lehet, hogy ez rajtam is segítene? Ha egyszer abbamarad ez a dolog, ki fog nőni újra rendesen a hajam? Várom válaszát. Tisztelettel: S.A. (nő, 21)

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Telogén effluvium és egyéb diffúz hajhullások esetében is a hajhagymák újra képesek hajat növeszteni, ahogy a kiváltó okot megszünteteik. A stressz is lehet okozója, de javasolt lenne a vizsgálatok kiegészítése esetleg hasi ultrahang vizsgálattal, urea teszttel (Helicobacter pylori teszt) esetleg széklettenyésztéssel (gomba, baktérium, parazita, féregfertőzés kizárására). A fogamzásgátló csak tünetei megoldás lenne az ön esetében.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. június 12., 13:01; Megválaszolva: 2011. június 14., 15:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: