• Kézhámlás lehet tejcukor allergiától?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kislányomnak tejcukor allergiája van,(9éves)alkalmanként iszik tejet,ettől lehet-e hogy elkezd hámlani a tenyere és az ujjhegye?Ez lehet az ekcémának egy fajtája?Köszönettel.

        WEBBeteg szakértő válasza a ekcéma témában

        Kedves Kérdező! Az ujjbegyek, tenyerek-taplak hámlása sokszor az úgynevezett pulpitis sicca nevű betegség tünetei, ami lényegében az atópiás (veleszületett hajlamon alapuló) ekcéma egy típusa. Néhány év alatt ki szokták nőni és nagyon ritka, hogy a laktóz fogyasztás lobbantja fel, inkább zsírkréták, táblakréták, gyurma stb. használata rontja a tüneteket.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 12., 09:25; Megválaszolva: 2011. június 14., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?