• Hólyagok a kézen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz, bízva a megoldási javaslat sikerességében. A problémám a következő. Mindkét kezemen vízzel teli hólyagok jelentek meg (különböző méretűek-pár mm-től a 2 cm-ig) , amelyek viszkednek valamint égető fájdalmat okoznak. A tavalyi évben május környékén kezdődött. Szeptemberre múlt el. Idén június elején kezdődött. Tavalyi évben több bőrgyógyászaton jártam, az allergia tesztjeim negatívak, továbbá semmi szervi bajom nincsen. A vérképem teljesen jó. Az kapott gyógyszerek nem használtak ( többek közt az antibiotikum sem ). Egy idő után leszáradnak, vagy kidurrannak és leszáradnak, de jön helyett új. Folyamatosan terjed a kézfejemen és a tenyeremen, de máshol nincsen. Bízom segítségében. Tisztelettel.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a dyshidrosis témában

        Kedves Hölgyem! Dishydrosiform ekcéma valószínű, ha az allergia vizsgálat nem hozott eredményt, akkor javaslom a góckutatást, illetve gombás fertőzés felkutatást, mert ezek távoli tünetként okozhatják a panaszokat. A biztonság kedvéért antihisztamint szedjen.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 09., 19:35; Megválaszolva: 2011. június 11., 15:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy