• Májfolt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő /doktor úr! Nekem kb 4 éve ki jött két oldalra az arcomon dió nagyságú májfolt amit talán eltudtam fogadni és halványítani , de sajnos most mindkét oldalra nagy foltjaim lettek , sajnos azt tudni kell hogy nem használtam még áprilisba fényvédő krémet csak hidratálót és alapozót .Májusba vettem egy májfolt halványítót ami ránctalanító is egyben annak az uv 35 faktor számú .Sajnos nem látok semmi változást és attól félek hogy a nyár folyamán még erősebben fog látszani és sokkal nagyobb lesz !!A kérdésem az lenne hogy lehet el tüntetni vagy halványítani mert én már sok mindent kipróbáltam ?Mitől alakul ez ki ??Nagyon idegesít így a kinézetem!:(Előre is köszönöm a remélhetőleg orvosolható valaszukat !

        Dr. Gál Mónika válasza a májfolt témában

        kedves Kérdező! A májfoltok más néven chloasmák okozója a napfény, de általában hormonális változások indítják be a kialakulásukat. Ilyen lehet a terhesség vagy a változó kor is. Nagyon fontos, hogy a napfényes hónapokban 50+ faktorszámú fényvédő krémet használjon (márciustól októberig) és a halványító krémeket csak a téli hónapokban alkalmazza. Teljes eltüntetésük nehéz, de elhalványítani lehet őket.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. június 06., 21:49; Megválaszolva: 2011. június 09., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy