• Bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Ha megjelenik felnőtten, gyermeken egy-egy barnás pötty, akkor azt honnan lehet tudni, hogy szeplő, anyajegy vagy menni kell gyorsan a bőrgyógyászatra, mert lehet, hogy melanóma? Párom fehér bőrű sok-sok hámszemölccsel és anyajeggyel testszerte. Fiúnk is világos bőrű. Mire figyeljünk? Ha észreveszünk egy új pöttyöt már a frász jön rám.Sztk időpont 6-8 hét mire adnak időpontot. Miről lehet eldönteni, hogy valami ok, hogy nyáron kijön vagy nem jó? Köszönöm! Ann

        Dr. Csuth Ágnes válasza a anyajegy témában

        Kedves Kérdező! Ha a festékes elváltozás növekszik, vérzik, kifekélyesedik, vagy bármi rendellenes történik, akkor kell gyanakodni. Ha sok anyajegy van, akkor is indokolt a rendszeres szűrővizsgálat, ha a meglévő anyajegyek panaszt nem okoznak, ez a bőrgyógyász döntésétől függően történhet pl. félévente vagy évente. Laikus számára nem különböztethetőek meg egyértelműen a pigmentált elváltozások, ezért indokolt a bőrgyógyászati szakvizsgálat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. június 06., 07:34; Megválaszolva: 2011. június 06., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy