• Hajhullás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Göndör, lapockáig érő hajam van, amit egy fél éve barnára festetek (előtte szőkére volt festve, fodrász kezeli). Hetente egyszer mosok hajat, ekkor szoktam kifésüni is. Kérdésem, hogy ilyenkor, így, ha egyébként nem fésülöm, mennyi a normális hajveszteség? Hajmosáson kívül is szokott kb 30-50 szál körül "hullani" naponta, ami úgy tudom, még normális. Hajmosáskor viszont 500-600 szál körül is kihullik. Akkor vettem észre, hogy több, mint kéne (?), mikor barnára lett festve. Lehet, hogy ez okozza? Vagy ezzel már érdemes legalább egy vérképet csináltatnom? köszönöm

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Hajfestéssel, fésülködéssel nem fokozódik a hajhullás, viszont roncsolódhat a haj. Ekkor a letörés gyakran a fejbőrhöz közeli, ezért hajhullásnak tűnhet. Mikroszkópos vizsgálattal szoktuk megállípítani, hogy valóban kihullott-e a hajszál vagy eltört. Kerüljön minden hajroncsoló beavatkozást, ha nem változik a hajvesztés mennyisége, forduljon bőrgyógyászhoz!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. május 29., 23:14; Megválaszolva: 2011. június 05., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: