• Bőrégés, hólyagosodás,Sebek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! nem tudom egyáltalán tudja-e valaki a választ, sokan olvassák ezeket a fórumokat, hátha valaki találkozott ezzel a betegséggel amiről írni fogok és sikerült megoldást találnia... A rokonom(47 éves) több éve küzd ezzel a bőrbetegséggel. Tűnetek: kb 4 éve jelentek meg apró sebek a testén mindenhol(eleinte hólyagok, később sebek.) Eleinte begyógyuladtak, de mára már be sem gyógyulnak, és folyamatosan jönnek elő az újak. Az ép részek is gyulladás alatt vannak, vörös a bőre, szinte lángol a teste. Folyamatos fájdalommal küzd illetve viszketnek ezek a sebek. Mára már ott tartunk, hogy a testén nincs ép bőrfelület, folyamatosan vérzik, mert nem gyógyulnak be ezek a sebek. Lassan járni sem tud, mivel a lábai feltelletek vízzel, és megdagadtak. A rosszullétek mindennapossak. Szerintem nem túlzok ha azt mondom, hogy mára megfordultak az országban legtöbb orvosánál, illetve természetgyógyászánál! amit tudok róla: Nem fertőző, mert a családban senki másnál nem jeletkezett. Nem allergiás: több vérvizsgálat is bebizonyította hogy nem az. Nem bőrgombásodás. A leletei folyamatossan azt tükrözik, hogy az egészségi állapota kiválló. Semmit nem mutatnak ki a vizsgálatok, az orvosok tanácstalanul állnak előtte. Senki nem tudja mi váltja ki, sokan az étkezésre gondoltak.Diétázott hónapokig, bár csökkentek a seek, soha nem volt tünet mentes. Minden életmódbeli változást végig csinátak, amit az aktuális doki kigondolt. Járt ő különböző inekciós kúrákra, szedett már m indenféle pirulát és folyadékot, legdrágább kenőcsök mondanak kudarcot, tényleg semmi nem segít. Vizsgálták már a szegedi orvostudományi egyetemen, de semmit nem tudtak vele kezdeni. Több természet gyógyász furábbnál furább teáit próbálta, kencéit stb. Mára már tanácstalanná vált a család. Ennyire ritka betegség ez, hogy senki nem találkozott vele? Egy orvos sem olyan kitartó, hogy utánna járna? Azért írtam ebbe a fórumba, hogy ha valaki tud hasonló esetről az írja meg. Szívessen fogadunk tanásokat, remélem nem próbáltunk ki minden módszert! előre is köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrbetegség témában

        Tisztelt kérdező!

        A leírtak alapján feltételezem, hogy autoimmun bőrbetegségről lehet szó. Nyilván készült szövettani és speciális immunvizsgálat. Ezek a betegségek rendszeres gondozással kezelhetőek, viszont nem meggyógyíthatóak. Azt javaslom a Szegedi Bőrklinikába vetett bizalmuk ne rendüljön meg. Sok kiváló (nemzetközileg elismert ) immunológusuk van. Jelentkezzen be újra az ismerőse az immunológiai szakrendelésre és kérjék valamelyik immunológus szakorvos segítségét.

        Tisztelettel:  Dr. Gál Mónika  bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-02 14:19:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy