• Csak nem használ a krém, egyre jobban ég a bőröm

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Elnézést először is hogy megint itt zavarom,és írok Önnek.Én vagyok az aki bőrpíros tünetekkel volt Önnél rendelésen. Most az lenne a problémám hogy elkezdtem kenni ahogy tanácsolta továbbra is a finacea krémmel de egyre rosszabb a bőröm,amikor bekenem ég az egész arcom,piros lesz és nem tudom hogy ettől-e de most az arcomon,homlokomon,orromon is kicsi viszkető kiütések jöttek ki.Ugy néz ki mint a kisebb pattanások,mintha fel lenne ott "ömölve" az arcom csak viszketnek,sőt az egész arcom viszket,gondolom ez talán a szárazságtól lehet.Most nem tudom mi tévő legyek,mivel kenjem.Elkezdtem megint a physiogélt alkalmazni és csak a kis "pattanásokra" a finaceát de ahogy bekentem most még több kiütés jött ki nagyon pirosak viszketnek,ugyhogy kénytelen voltam lemosni és csak physiogéllel bekenni megint..:(Nem tudom hogy akkor most mit használjak,mit tanácsol? Az antibiotikumot is elkezdtem most szedni,de ahogy utánaolvasgattam azt írták hogy az csak addig használ mig szedi az ember,és hosszabb távon pedig árt,mert tönkre teszi a bélflórát.Én ettől kicsit félek mert régen sok antibiotikumot szedtem,gimnázimban az állandó betegségekre(arcüreggyulladás,mandulagyulladás) majd később mielőtt felirták a roaccutan szedése előtt egy fél évig tetraciclin wolf-ot is szedtem. Másik kérdésem pedig az lenne,(most hogy utánaolvasgattam a betegségnek) azt nem értem hogy ha a roaccutant is szokták írni rosaceára akkor nekem hogy jöhetett ki amellett a betegség 22 évesen?:(2 évig szedtem,régen nagyon zsíros volt a bőröm,olyan 1 hónapja hagytam abba teljesen.Nem lehet hogy vissza kellene rá térni mert igy csak romlani fog?:( Eléggé elkeserít ez a helyzet,ráadásul gondolom most az sem segít hogy vizsgaidőszak van és állandóan ideges vagyok..:( A válaszát és tanácsát előre is nagyon szépen köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrpír témában

        Ha a Finaceától viszkető kiütései jelennek meg, akkor allergiás a készítményre, ezért ne használja. Igaza van, az antibiotikumoknak lehet bélflóra károsító hatása, ezért ha ellenérzése van, ne szedje. A Roaccutant nem javaslom, csak granulomatosus vagy papulopustulosus rosacea esetén indokolt. Használja a Physiogél krémet, és kerülje a provokáló faktorokat.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 24., 14:32; Megválaszolva: 2011. május 29., 20:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel