• Terbisil tabletta mellékhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Körömgombára terbisil 250mg tablettát szedtem, amit most hagytam abba. Mellékhatásként ízületi fájdalom (váll, könyök) jelentkezett. Mennyi idővel a szedés abbahagyása után múlik ez el? Köszönettel: Papp András

        Dr. Gál Mónika válasza a körömgomba, Terbisil, mellékhatás témában

        Kedves Kérdező! Igen ritka mellékhatása ez a terbinafine-nek. Amennyiben valóban a gyógyszer okozza az ízületi panaszokat, a bomlástermékeinek teljes kiürülése után ezen panaszoknak meg kell szűnniük. 2-3 hétbe is beletelhet, mire a keringésből eltávoznak. A gyógyszerről azonban tudni kell, hogy a szaruképletekben (köröm, haj, bőr) hónapokig kimutatható, terápiás hatásuknak éppen ez a lényege, hogy ott felhalmozódnak).


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. május 22., 15:59; Megválaszolva: 2011. május 26., 12:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: