• Szemkörnyéki pír

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szemem környékén piros pír jelenik meg. Néhány éve a Locoid Lipocream 0/1% krémet írták fel, ami szépen kezelte a bőröm. A bőrgyógyászaton, nemrég a Cremor aquosus krémet ajánlották, mivel az előbbi nem ajánlott, főleg szemkörnyékre. Abbahagytam a Locoidot, és átváltottam a Cremorra. a bőr kipirosodott és foltokban száraz a szemhéj illetve a szám alatti állrész. Kérem írja meg véleményét, egyáltalán milyen bőrprobléma, és hogyan kezelhető. Válaszát köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrpír témában

        Kedves Kérdező! A periorbitális dermatitis pontos háttere nem tisztázott. Leggyakrabban erőteljes szemészeti készítmények illetve szteroid használatát követően szokott ennyire elhatalmasodni. Kiváltója kontakt lencse folyadék, szemcseppek lehetnek, de sokszor nem derül kia kiváltó faktor. A Locoidot semmiképpen ne használja, mert az is szteroid készítmény. Átmenetileg javít, de abbahagyva még kifejezettebben fognak fellobbani a tünetei.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. május 21., 20:16; Megválaszolva: 2011. május 26., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?