• Anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot kívánok!a napokban észrevettem az 5 éves kislányomon hogy az egyik anyajegye/nem volt kiemelkedő/,teljesen kvilágosodott,fehér folt van körülötte/mint a pigmenthiány/és a bőrén más helyen is van pár fehér folt!!jövö hét csütörtökön megyek vele bőrgyogyászatra!nemrég volt az 5.nagy szivmütétje,nem tudom ez mennyire befolyásolhatja a bőrt????mitől halványodott el az anyajegy??sosem égett le a bőre,az oldalán van az anyajegy,nem is nagyon érte ott nap!!!köszönettel:Sylke

        Dr. Gál Mónika válasza a Anyajegy témában

        Kedves Kérdező! Az anyajegyek körüli fehér sáv megjelenése nem jelent problémát. Halo naevusnak nevezzük az ilyen jellegű anyajegyeket. Ellenőrzésük a normál anyajegyekétől gyakoribb kell, hogy legyen. Általában félévente kell megmutatni őket és még erőteljesebb fényvédelem szükséges, mint a normál anyajegyeknél.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. május 21., 10:55; Megválaszolva: 2011. május 26., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Mi lehet ez? Köszönettel