• Naponta hajat kell mosnom zsírosodás miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor úr/nő! Hajam zsírosodása miatt naponta kell hajat mosnom. Hosszú hajam van és nem használ neki mert a vége meg kiszárad. Az arcomon meg tágak a pólusok és mitteszeres a bőröm. Fejbőröm is olyan mintha a faggyúmirigyek nagyon beindultak volna, grízhez hasonlóan tapintani is lehet néha, nem korpa. A kéz- és lábizzadás című kérdést is én írtam. Várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a hajzsírosodás témában

        A faggyúmirigyek túlműködése állhat a leírt panaszai hátterében. Megfelelő- szakorvosi- kezeléssel azonban kezelhetőek ezek a problémák. A seborrhoea nem gyógyítható, de kezelhető. Hormonális eltérések, túlsúly, nem megfelelő táplálkozás mindenképpen ront a panaszokon. A korábban panaszolt fokozott izzadás mögött is állhatnak hasonló eltérések. Javaslom beszélje meg háziorvosával, hogy nem ajánl- e Önnek egy endokrinológiai kivizsgálást.

        Üdvözlettel:  Dr. Gál Mónika  bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-06-30 12:22:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: