• Seborrhoea capitis lehet a stressztől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! márciusban a SOTE klinikán egy bőrgyógyászhoz kaptam beutalót,aki a tüneteim alapján beutalt allergia vizsgálatra (iGE). A panaszaim a következők voltak: az arcomon állandóan égő érzés volt (zsíros homolk)a fejbőrömmel együtt, az amúgy száraz korpám zsírossá vált,és már szinte kétnaponta moshatnék hajat,amit nem merek,mert hajhullásom is van. Az allergiavizsgálat negatív lett,de a diagnózisra a seborrhoea capitist állapították meg. Kérdésem az lenne,hogy ezt kiválthatja e túlzott mértékű stress? Mert az életem mostanában igen csak az. Külsőleg milyen szereket tudnék használni? Csak orvos által felírtakat?Azok a leghatásosabbak? Mi lehetne a leghatásosabb azon kívűl,hogy megpróbálok stresszmentes séletet élni. Sajnos nem igazán tudok a bőrgyógyászatra vissza menni,mert a munkahelyem a hiányzásokat nem tolerálja,viszont szeretném megtalálni a hatékony ellenszert. Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a égő érzés a fejen témában

        Kedves Kérdező! Oldalunkon is olvashat jótanácsokat a seborrhoeáról. A stresszen kívül táplálkozási tényezők és hormonális hatások is befolyásolhatják. Ezek ugyanis hatnak a faggyúműködésre. A betegség lényege pedig a faggyúmirigyek túlműködése okozta gyulladás. Örökölt hajlamon alapul, az életkorral előrehaladva romlik, de tünetmentesíthető megfelelő kezeléssel, melyeket azonban váltogatni kell a hozzászokás miatt néhány havonta. Recept nélkül megveheti a Kerium, Sebiprox, Nizoral, Psorioderm samponok valamelyikét, de a speciéális kezelés miatt szükséges lesz az orvosi gondozás.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. május 11., 09:59; Megválaszolva: 2011. május 16., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: