• Nem akarok szteroidot használni, mi lesz a bőrömmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Voltam Önnél rendelésen bőrpírral kapcsolatos problémával. Ön nappalra rosalic xl-t éjszakára pedig finacea gélt javasolt,illetve az előző bőrgyógyász által felírt higitott szteroid elhagyását(ung,hydrophil nonion gta centrum(100.0.) ung, locoid lipocream tub orig No. Duas II).Most nagyon meg vagyok ijedve mert mióta elhagytam ahogy mondta is számítható volt a tünetek fellobbanása.Most rettenetes állapotban van a bőröm,az egész arcom,fülem ég,piros.Ráadásul az a legrosszabb az egészben hogy az előző bőrgyógyász nem is mondta mit ír fel,azt mondta használjam nyugodtan,nem lesz semmi baj vele,csak a mikor másodjára mentem receptfelírásra akkor írtam be az összetevőket a netre és ijedtem meg hogy szteroidot tartalmaz a krém..Most utánaolvastam a dolgoknak és a legtöbb helyen az van irva hogy a szteroid annyira roncsolja a bőrt hogy utána már a kezelés sem hatásos mással..Ez igaz?Nagyon kétségbe vagyok esve,ráadásul ugy érzem amikor a finacea krémmel bekenem hogy csak rosszabb még jobban ég,rettenetesen ki is van száradva az arcom..:( Illetve a rosalic xl sem tul jó a bőrömnek,a bőrpírt sem fedi egyáltalán,nem tudom lehet hogy csak türelmetlen vagyok..:SUgyhogy inkább visszatértem az általam eddig használt 50 faktoros babe fényvédőkrémre..Nem tudom hogy jól tettem-e..:S Ki sem merek igy lépni az utcára,ma kiselőadást tartok és végső kétségbeesésemben csak bekentem a másik krémmel,mert igy képtelen lennék kiállni annyi ember elé..:(Szerintem még igy is piros leszek,mert ha meg kell szólaljak mások előtt akkor rögtön elönt a forróság és érzem is az égő érzést az arcomon.Sajnos nagyon gátlásos vagyok.Azt megfigyeltem hogy főleg a stressz felelős a tüneteimért,állandóan idegeskedek,és izgulok valamin,ha idegenekkel beszélek rögtön kipirulok..sedatif pc-t is szedem két hete valamivel jobb a helyzet de nem sokkal.Elnézést hogy itt írok, és hogy ilyen hosszúra sikerült, de csak kb 2 hét mulva kaptam időpontot rendelésre.A válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrpír témában

        Sajnos a lokális steroid elhagyása után sokáig romolhat az állapot, de ha tovább használja, még nehezebb lesz abbahagyni. Biztos vagyok benne, hogy lokális steroid nélkül is helyre fog jönni a bőr állapota.


        Kérdés: 2011. május 10., 16:04; Megválaszolva: 2011. május 16., 20:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?