• Fehér pöttyök a fityma végén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebDoki! 17 éves fiú vagyok. Úgy 7 hónapja észrevettem fehér pöttyöket körbe a fitymám végén. Elég sokat olvastam a péniszrák rizikófaktorairól, és én is beletartozom, mivel fitymaszűkületem van és az utóbbi 2-3 évben nem sok gondot fordítottam a higéniára odalenn. Azonnal elmentem urológushoz, aki azt mondta, hogy csak faggyúmirigyek és menjek vele bőrgyógyászatra. Elküldött egy másik urológushoz, aki a fitymaszűkületem végett körülmetélést javasolt de a pöttyökre ő sem mondott semmit. A műtét elmaradt, mivel belázasodtam, és csak július elején lesz az újabb.Ezeknek a pontocskáknak az átmérője nem haladja meg az 1mm-t és nagyobb csoportokban helyezkednek el. Azért félek mégis, mert ezek a csoportok nem szabályos alakúak és a legnagyobb 'csoport' lefelé olyan 0,5 cm-re nyúlik, oldalra olyan 0,4 cm-t. A makkomon a húgycsőnyílás közelében is van néhány ilyen pöttyöcske(úgy 15 darab) és ennek a többsége is csoportokban helyezkedik el. Egyébként nem fáj, sem a fitymám végén, sem a makkomon csak az lenne a kérdésem, hogy ezek tényleg faggyúmirigyek-e és a makkomon levők miatt kell-e aggódnom? Tisztelettel M. Dániel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a faggyúmirigy témában

        Kedves Kérdező! A nagyobb faggyúciszták a férfiak nagy százalékánál előfordulnak a péniszen. Hagyatkozzon annak az orvosnak a véleményére, aki a diagnózist felállította, hiszen ő látta, ő tud pontos véleményt mondani. A leírás alapján is erről lehet szó. Ez igazából kezelést nem is igényel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 04., 12:39; Megválaszolva: 2011. május 05., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy