• TSH

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Vérképen 12,839 -es TSH okozhatja a hónapja tartó erős hajhullást? Mi "romlott el"? Másik kérdésem: Kb. egy hónapja kapar a torkom, de nem megfázás, tiszta vörös a garatfal és orrnyálkahártya, a fül-orr-gégész sem tudott vele nagyon mit tenni. Arra tippelt, hogy az Aspirin Protect okoz "láthatatlan" refluxot. ( Ő a hajhullást is erre fogta. Március óta használom ezt a gyógyszert, előtte 3 hó Clexan volt, akkor nem hullott a hajam. (Szívműtét miatt.) Volt régen hyperprolaktémiám is (hypofízis adenóma), most kértem hormon-vérképet, az még nem jött meg. Köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A pajzsmirigy alulműködése okozhatja a hajhullást, sok esetben jellemző is ez a tünet a pajzsmirigy alulműködésére, a hormonpótlás megkezdődött már? A torokkaparás miatt én is refluxra tippelnék, érdemes lenne protonpumpa-gátlót szednie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 03., 13:36; Megválaszolva: 2011. május 04., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?