• Mi lehet ez??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor(nő)! 2010novemberében hólyagos kiütések jöttek rám egész test szerte,(égető viszkető érzés )A körzeti orvos szerint olyan volt mint a bárány himlő de az gyerek koromba volt már.A bőr gyógyász azt mondta baktériumos góc van a szervezetembe és allergiás kiütések jöttek ki.Antibiotikumot kaptam kb 3-4 hét alatt múltak el a kiütések. Idén márciusban ugyan ez a folyamat zajlott le de még több kiütéssel.Másik bőr gyógyászhoz mentem beküldtek a bőr klinikára ahol azt mondták herpesz irisz.Vissza mentem a bőr gyógyászatra ott viszont azt mondták semmi köze a herpesz vírushoz!!(telviran400 szedtem 5*1 et és szteroidos rázókeveréket kaptam)Az összes leletem negatív volt labor,nő gyógyászat,fogászat,orr fül gégészet.Nekem a számon szokott herpesz lenni a páromnak nemi herpesze szokott lenni de soha nem kaptuk el egymástól a herpeszt .Viszont azóta a párom 2szer is nemi herpeszes lett úgy,hogy nekem nem volt herpeszem vagyis nem jelentkezett a számon a tünet!Nem értem eleve milyen betegség lehetett ami volt nekem, herpesz vagy nem ?Mindenki mást mond!És a páromon most,miért jelentkezett a herpesz ha én nem voltam az? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Első kérdésére a válaszom, hogy akár autoimmun hólyagos betegsége is lehet. Ezt azonban csak szövettani vizsgálattal lehet igazolni vagy kizárni. A herpeszfertőzések pedig úgy működnek, hogy aki egyszer elkapta, annak örökké a szervezetében marad és néha aktiválódik és így okoz visszatérő tüneteket. Tehát nem szükséges újrafertőződni vele.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. május 02., 12:10; Megválaszolva: 2011. május 03., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy