• Viszkető bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Doktorno! ket honapja apro piros borpir jelent meg a testem tobb tajan (has es csipo kornyeke, de most mar derek es honalj). Folyamatosan viszket es tobbek kozott most mar szaraz is a kerdeses borfelulet. Milyen problema huzodhat meg mindezek mogott? Lehet-e lelki oka?

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrbetegség témában

        Az említett piros és viszkető bőrtünetek igen sokféle bőrbetegségre utalhatnak. De sajnos anélkül, hogy szemrevételeznénk őket, diagnózist mondani nem lehet. Állhat a hátterében allergia, esetleg gombás fertőzés, de egyéb idült bőrbetegség is. Mindenképpen javaslom az elhúzódó jelleg és a romló tendencia miatt a bőrgyógyászati szakvizsgálatot. Annál is inkább, mert a bőrbetegségek néha lappangó belbetegségekre hívhatják fel a figyelmet. Az említett lelki tényezők csaknem minden bőrbetegséget ronthatnak, de csak nagyon kevés, amelynek konkrét okát pszichés betegség képezi.

        Dr Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-03-26 15:41:47; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?