• Folt a hímvesszőn2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Gál Mónika! Köszönöm előző válaszát! Kértünk időpontot urulógiára is, de addig is várni kell sajnos, és féltem a kedvesemet, hogy vajon sürgősen kell-e kezelni a betegségét. Most küldtem egy jobb képet. A neten nagyon sokat olvastam erről a lichen sclerosusról még más nyelven is, és sok képet is megnéztem, de szerintem ez nem az. Neki nem is fehér. Inkább rózsaszínes pirosas. De persze én nem értek hozzá, nem tudom kizárni. Remélem, a jobb kép alapján meg tudja mondani, mekkora esély van arra, hogy mégis lichen sclerosussal állunk szemben. Hálásan köszönöm! ELŐZMÉNY: Tisztelt Doktor Úr/Nő! A képen látható karika, ami keresztben körbefut a péniszen (amit bekarikáztam) jelent meg a párom hímvesszőjén egyik napról a másikra. (Azóta természetesen nem éltünk nemi életet, nehogy nagyobb baj legyen.) Ő azt mondta, volt már ilyen, amikor tisztálkodás közben jobban hátrahúzta a bőrt, mint kellett volna. Szerinte el fog múlni néhány napon belül. Csak az a baj, hogy már két hete nem múlik el. Attól is kialakulhatott talán, hogy előtte Lomexint használtunk hüvelygomba kezelésére, és ő is bekente magát vele. De nem vagyok benne biztos, hogy ettől van, illetve szeretnénk tudni, hogy veszélyes-e, és kell-e sürgősen kezelni. Viszont a bőrgyógyászaton csak jövő hónap közepére kapott időpontot. Nem tudom, addig nem lesz-e rosszabb. De abban sem vagyunk biztosak, hogy bőrgyógyászatra kell-e ezzel menni. Hát ezért fordultam Önhöz, és segítségét nagyon szépen köszönöm előre is!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! A lichen sclerosus mellett scleroderma (morphea) is lehet. Mindkettőre jellemző, hogy az aktivitás idején- amikor még lehet kezelni- piros, akár lilás is lehet. Csak később fehéredik ki Nagyon valószínű, hogy bőrminta vételre lesz szükség a szövettani vizsgálathoz.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. április 26., 17:11; Megválaszolva: 2011. április 28., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy