• Kullancscsípés??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Tegnap fedeztem fel a fejemen egy körülbelül 4 cm hosszú piros csíkot. Nem viszket, nem fáj, semmi tüneten nincs. Megvizsgáltam a fejbőröm, nincs benne kullancs, utána átvizsgáltam az egész testem, és ott sem találtam sehol kullancsot. Utánaolvasgattam nagyjából az interneten, hogy mik lehetnek még a kullancscsípés tünetei, és ott volt köztük az influenza szerű betegség is. És én most pont beteg vagyok, bár nem éppen influenzás tüneteim vannak, mert a torkom fáj, és az orrom folyik, úgyhogy inkább csak egy tavaszi náthára gondolok. De nem tudom, hogy mitől lehet a piros csík. Önnek van valami ötlete?

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! A csíkszerű kiütés nem jellegzetes kullancscsípésre, de számtalan egyéb oka lehet. Mindenképpen mutassa meg bőrgyógyásznak. Az elváltozás lehet anyajegy, nyirokér- gyulladás, kontakt allergia is többek között.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. április 19., 02:02; Megválaszolva: 2011. április 19., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?