• Duzzanat a homlokon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Ma reggelre a vőlegényem homlokának bal felén jelentős duzzanat lett. ( homlokközéptől a halántékáig, a hajvonala és a szemöldöke között ). Nem csípte meg semmi, nem ütötte meg és semmi olyan külső hatás nem érte, ami ilyen tünetet generálna. Azonnal a körzeti orvosunkhoz siettünk, aki annyit mondott, nyomjunk rá hideg kést, beutalta vérvételre és vizeletvizsgálatra hétfő reggelre. A homlokán a duzzanat egyenlőre nem fáj, nyomásra sem különösebben érzékeny, mégis aggódom érte. Mit javasol? Kihez fordulhatnánk? Mi lehet az oka? Van olyan betegség, melynek ilyen tünete van? Továbbá, elég rég óta van egy kb. 1,5 cm széles és majd 1cm magas kemény púp a haja alatt a fején, a homloki hajvonalától picit feljebb, ami eddig csak úgy ott volt, ám az elmúlt pár napban érzékenyebb lett és érintésre fáj is neki. A körzetink erre sem mondott semmit. Kérem, ha van valami ötlete vagy gyanúja, szíveskedjék válaszában értesíteni róla. Köszönettel: az aggódó menyasszony

        WEBBeteg szakértő válasza a duzzanat témában

        Kedves Kérdező!

        Valószínűleg összefüggés van a homlokduzzanat, és az ön által említett "Púp" között. Az alapprobléma vélhetően  a hajas fejbőr alatti duzzanat volt. Ez lehet pl. egy atheroma (jóindulatú, faggyúmirigy elváltozás), vagy lipoma (jóindulatú zsírmirigydaganat) vagy más is . Ezek ha begyulladnak, a környezetük is gyulladásba kerülhet( duzzanat a homlokon: ha a háziorvos hideg borogatást javasolt akkor vélhetően gyulladásos tüneteket mutat).
        Persze más dolog is lehet ez csak egy ötlet volt, látni kellene.

        Hova fordulhat:  - fejnyaksebészeti szakrendelés,
                                -bőrgyógyászati szakrendelés.

          
        Jobbulást kívánok!
        Dr. Katona Pál
        fogszakorvos
        dentoalveolaris sebész szakorvos

         

        Kedves Kérdező!
         
        Köszönöm az igen részletes leírást. Véleményem szerint az utóbb leírt kórkép leginkább zsírdaganat (lipóma), vagy faggyú túltengés (ateróma) lehet, amely felülfertőződhetett. A homloki duzzanat kicsit érdekesebb. Szükség lenne bőrgyógyászati, illetve fül-orr-gégészeti szakvizsgálatra, esetleg orrmelléküreg- röntgenfelvételre annak érdekében, hogy egyéb kezelést igénylő betegségeket (pl. homloküreg gyulladás) ki lehessen zárni. VéleménYem szerint kezdje a fül-orr-gégészeten, annál is inkább, mivel a rendelés nem beutaló köteles.
         
        Üdvözlettel:   Dr. Lengyel Csongor  fül-orr-gégész szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-02 11:57:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 08:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy