• Arcbőr, fejbőr, gomba?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Nagyon meg vagyok ijedve (22 éves vagyok), körülbelül 2-3 hónapja hullik a hajam...nem foltokban, csak ha beletúrok, akkor mindig kijön egy kisebb csomó haj...úgy vettem észre, hogy a fejbőröm egy kissé hámlik is, és hozzáteszem, az arcom is pár napja viszket, ég, pirosodik...nagyon száraz...ez összefüggésben lehet? 1 hónapja nem nagyon fogyasztok cukrot sem, a gombásodás elkerülése végett....de most félek, hgoy mégis ez áll fent...Tudom, menjek el orvoshoz, de tudna esetleg ajánlani valamilyen itthon is kivitelezhető megoldást? Nagyon megköszönném! Tisztelettel: Csilla

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Az arc és a fejbőr viszkező, gyulladt, hámló tünetei seborrhoeára utalnak. A seborrhoeás fejbőr okozhat átmeneti hajhullást is. Próbálja ki valamelyik erősebb korpásodás elleni sampont, például: Nizoral, Kerium Intenzív, Sebiprox, arcára pedia Kerium DS krémet.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. március 14., 09:49; Megválaszolva: 2011. március 16., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?