• Milyen betegségem van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tatabányai vagyok és itt voltam már három börgyogyásznál de nem tudták megmondani mi a betegségem.Az utolso orvos akinél voltam adott beutalot a SOTE Bőrklinikára de még nem voltam fent Pesten.Ez áll a beutalon:A beteg tünete kb. 2 éve kezdödött.A tünetek hullámszerü lefolyást mutatnak de a beteg 2 éve nem volt teljesen tünetmentes.A tünetek maculo-papulosus exanthema formájában testszerte jelentkeznek, föleg vakarás hatására hólyagossá válnak.Az alkalmazott belsö és külsö szteroid hatására a beteg átmenetileg tünetmentesedik, de a szteroid abbahagyásakor rögtön recidiválnak.Az elvégzett immunvizsgálatok eredménye negativ.EMA is negativ.Szeretném tudni milyen betegség ez és hogy mivel lehetne gyogyitani.Akkor is elöjönnek a piros pöttyök rajtam ha napon vagyok vagy ha megizzadok és nagyon viszket.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! Tünetei megfelelhetnek egy jellegzetes csalánkiütés tüneteinek. Speciális bőrtesztek segítségével lehet igazolni. A különböző csalánkiütések gyakran társultan jelentkeznek.Önnél feltehetően urticaria factitia és kolinerg urticaria tünetei együtt állnak fenn. A SOTE Bőrgyógyászati Klinikán ezt részletesen ki fogják vizsgálni, addig javaslom valamelyik antiallergiás antihisztamin tabletta szedését, pl. cetirizint, melyet vény nélkül szerezhet be.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. február 24., 11:23; Megválaszolva: 2011. február 28., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?