• Pattanásos arcbőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Egész tinédzser koromban erősen pattanásos volt az arcbőrőm, azt hittem az idő múlásával javulni fog a helyzet de sajnos nem. Mind a mai napig zavar, hogy az arcomon sok apró sárga pattanás illetve főleg az álamon és a homlokomon pedig sok apró feket pattanás, miteszer éktelenkedik. Ezek közül néhány be szokott gyulladni és olyankor kb. egy hét alatt múlnak el majd néhány hét után ugyanott újból begyullad és a folyamat ismétlődik. Megfigyeltem, hogy ha tökmagot, napraforgómagot vagy éppen mogyorót eszek akkor néhány napon belül erősen be gyulladnak a pattanások az arcomon éppen ezért ezeket bármennyire is szeretme de kerülöm, továbbá munkámból kifolyólag sok stressz ér és ezek is kihatással vannak a pattanásokra. Egyedül a nap az ami jótékony hatással van az arcomra mert nyáron kevésbé gyulladnak be és ha be is gyulladnak nem olyan feltünőek - nagyon fehér bőrű vagyok. Ön tud valami készítményt tanácsolni vagy mit gondo lmit kellen tennem? Köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pattanás témában

        Kedves kérdező! Antibiotikumos ecstelők, nezoyl-peroxidos arlemosó lenne javasolt első körben, nappal használjon Effaclar krémet. Ha nem javul, erőteljesebb kezelés indokolt, például szájon át szedhető antibiotikum, retinoid, a klinikai kép a döntőp a kezelést illetően, ezért javasolt lenne bőrgyógyászt felkeresnie.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 05., 18:23; Megválaszolva: 2011. február 07., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?