• Zsíros korpa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni hajhullással kapcsolatban. Két éve fejviszketéssel, kiütésekkel járó zsíros korpát állapítottak meg a fejbőrömön, melyet megfelelő időben kezeltettem, alpicort oldat és gombás fertőzésre kapott kapszulával. A helyzet nem javult azóta sem, jelenleg is szedek rá gyógyszert(Dermyc kapszula és spiritus salicylatus oldat). Két éve költöztem a fővárosba, azóta tapasztalom ezt a kellemetlen viszketést és a korpát, azelőtt nem voltak ilyen jellegű problémáim. Sokféle vizsgálaton jártam, próbáltam utánajárni a betegségnek, vajon mitől alakulhat ki és miért nem műlik el. Többször jártam vérvételen a megoldás érdekében, de egyik alkalommal sem tapasztaltak az orvosok semilyen elváltozást a vérképemben. A hajam hullik és egyre kevesebb. A furcsa, hogy a halántékom feletti hajas fejbőrön(hajpánt alakján) nagyon erősen érzem a korpásodást, ill. időnként fájdalmat is, ha feltűzöm a hajamat, főként. Hátul, a tarkómon szinte élettelenül vékonyak a hajszálak, nem nő meg csak egy bizonyos hosszig, majd kihullik, így a hajam folyamatosan vékonyodik(egyébként is vékonyszálú és gyenge. Elég sokat dolgozom, stresszes munkahelyen. Egészségileg, orvosilag egészséges vagyok, nincsen sem a fogaimmal, sem belsőszervi problémám, sem a pajzsmiriggyel, sem gyulladásos betegségem. Azért ijesztő, mert a helyzet két éve nem javul és orvosról orvosra járok, ahol falakba ütközöm, mert mindenhol ugyanazt mondják és teszik, de nincs változás, sem az oldatoktól, sem a gyógyszerektől, sem a nizoral sampontól. Samponok tekintetében is kipróáltam többfélét, győgynövényeset, nizoralt, sebyproxot. Szeretném a segítségét kérni, szeretném ha valaki segítene és meggyógyulna a hajam, nagyon szomorú vagyok emiatt.:( Régen hosszú hajam volt, most látványosan beteg és vékony. Tisztelettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a korpás haj témában

        Kedves Kérdező! Seborrhoea capitisban szenved, ami a fejbőr örökletes hajlamon kialakuló, túlzott faggyúműködésből eredő betegsége. A szőrtüszők mentén kialakuló "pattanások", a korpásodás, viszketés és következményes hajhullás mind e betegség tünetei. Meggyógyítani nem lehet, de tünetmentesíteni igen. Számtalan sampon és ecsetelő létezik, melyeket azonban 3-4 havonta váltogatni kell, mert igen hamar megszokja őket a fejbőr. vigyázzon a táplálkozására is, egyes embereknél az olajos magvak, zsíros, fűszeres ételek, chipsek is ronthatják.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 29., 19:34; Megválaszolva: 2011. január 31., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?