• Hámlik a péniszem, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A péniszem érzékeny bőrével problémám van. Semmi hasonló gondom nem volt soha. Nemi kapcsolatom kb. 5 hónapja nem volt, így nem valószínű, hogy elkaptam valamit. Jelenleg a tünet az, hogy a péniszem bőrfelületének utolsó (végső) egy negyedén - az érzékenyebb, alap helyzetben makkra simuló részén - , beleértve a fityma részt is szűknek tűnik a bőr és a fék is határozottabban feszül mint szokott merev állapotban. Akadálytalanul hátra lehet húzni a bőrt, de ha ez erősebben történik, akkor a bőr paláston apróbb 1-3 mm hosszú repedések jelennek meg, amik gyorsan gyógyulnak. A makk felületén is ha erősebben érek hozzá, látható felszíni repedés - kis megnyílt vonal - keletkezik. kb 1-2 nap és nyomtalanul gyógyul. Nem vérzik, de látszik, hogy a bőr megpattan. A bőr talán enyhén pirosabb, de nem tűnik gyulladtnak. Nem viszket, nem fáj. De minden esetre merev állapotban szűk lett a bőr, nagyon kényelmetlen. Próbaként Canestennel és Neogranormonnal most kezelem, hátha még is valami fertőzés. A gyors gyógyulások mellett a helyzet fennáll, kb. 1 hónapja tapasztaltam, nem múlik. A kezdetekor mosdásnál enyhén hámló réteget tapasztaltam, ez a krémek hatására megszűnt , de a bőr továbbra is gyengének, kicsit áttetszőbbnek vékonyabbnak rugalmatlanabbnak néz ki. Egy dologhoz tudom kötni a megjelenését,mégpedig a téli időszak miatt kb. akkor kezdtem el nagyobb adag vitamin készítményeket sok C, Calcium, magnézium, D és multivitaminokat szedni. - ez furcsán hangzik, de ez után pár nappal kezdődött hámlással a dolog. Egy hete nem szedem a vitaminokat próbaképp, de a helyzet változatlan. Kipróbáltam, hogy a krémekkel is leállok, ilyenkor a makk és az említett bőr estére szárazabbnak tűnik, tisztálkodásnál ismét egyenletesen és vékonyan hámló réteg jön le. Kérem, a leírtak alapján mondja el mi lehet ez, illetve mit lehet vele kezdeni. Semmi gondom nem lenne vele, de sajnálok már merev állapotban 'hozzáérni' mert nem normális ez, hogy ilyen érzékeny a bőr, mindig sérül. Így nyilván páros akcióba sem szívesen kezdenék senkivel, hátha esetleg mégis fertőző. Plusz a feszülés és repedés miatt fájdalmas lenne.

        WEBBeteg szakértő válasza a száraz makk témában

        Gombás fertőzés lehet az oka, használja a Canestent, remélhetőleg segíteni fog. Ha 1 hét alatt se javul, keressen fel STD szakrendelést vagy urológust, mert akár krónikus húgycsőgyulladás miatt képződött váladék is irritálhatja a bőrt, és okozhat repedéseket. Érdemes a cukrát ellenőriztetnie.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. január 19., 02:08; Megválaszolva: 2011. január 19., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?