• Szürkésfehér folt a corona glandison

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Két évvel ezelőtt atópiás dermatitist diagnostizáltak a corona glandisomon. A betegségem egy ovális alakú, kb fél cm átmérőjű, sima, nem előemelkedő felszínű a környezettel egyező tapintatú, kb éles szélű livid folt formájában jelent meg. Az elváltozásra protopic kenőcsöt kaptam, amelyet kb 2 hétig használtam, azután, mivel változást nem tapasztaltam, abbahagytam. Sajnos nem volt időm az akkori vizsgaidőszakom miatt orvoshoz menni, de mire a vizsgáim elfogytak, a folt is visszahúzódott, mindössze egy szabálytalan alakú, 1-2 mm széles szürkésfehér kötőszövetnek imponáló képletet hagyott hátra. Pár (kb 2) hónappal ezelőtt tompa jellegű alhasi fájdalmaim voltak és csípő érzésem vizelés közben. A hasi ultrahang, vérkép, vizeletüledék negatív lett, az orvosok mozgásszervi problémának tudták be a tüneteimet. Proctológiai vizsgálat során belső aranyeres csomókat állapítottak meg, ami azóta tünetmentes. Sportolni kezdtem, egy része a tüneteknek enyhült. a csípő érzés vizeléskor mégis megmaradt. Kb december elején a glansomon újra megjelent egy folt, ami ezúttal kerek alakú, kb 1 cm átmérőjű, sima, nem előemelkedő felszínű, kb éles szélű, a periférián kifejezettebb tollvonáshoz hasonló világos kontúrral. Határai kb élesek, tapintata a környezetével egyező, szürkésfehér színű. A folt maga fájdalmatlan, de hosszan tartó közösüléskor elvétve(1-2 havonta max.1) szúró jellegű fájdalmat érzek az érintett terület alatti mélyebb rétegekből. A fájdalom spontán, azonnal múlik. Pár órás íróasztal melletti ülés után/ közben tompa jellegű fájdalmat érzek a penisem mélyebb rétegeiben, ami spontán múlik kb 20 perc után. Nyirokcsomó megnagyobbodásom sem az inguinális sem egyéb területeken nincs. Hosszú ideje (évek óta) stabil párkapcsolatban élek, így a nemibetegség kizárható. Barátnőm teljesen tünetmentes. Pár hete úgy gondoltam, hogy újra alkalmazom a fenti kenőcsöt, de félek tőle, hogy (ha így működik a hatóanyag) akkor a lokális immunszuppresszióval még árthatok is magamnak, ha esetleg tumoros elváltozásról lenne szó. Tisztában vagyok vele, hogy e-mailben diagnosztizálni lehetetlen, de kérem, hogy írjon pár betegségcsoportot, amelyek lefed(het)ik a tüneteimet. Kérem amennyiben Ön biopsziát javasolna, azt is írja le, illetve irányítson a megfelelő szakrendelésre. Köszönettel, Egy orvostanhallgató

        Dr. Bodnár Edina válasza a pénisz témában

        Szürkésfehér foltot bármely gyulladás hagyhat a nemi szerven, de gyógyszerallergiára is utalhat. Forduljon személyesen STD szakrendelésre, vagy urológushoz fertőző betegség kizárása céljából.


        Kérdés: 2011. január 09., 00:08; Megválaszolva: 2011. január 10., 15:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy