• Szőr eltűnése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az arcomon van egy ~ 1cm x 0,8cm-es terület, ahonnan egyik napról a másikra eltűnt a szőr és hetek (lassan hónapok) óta nem akar visszanőni. Én a borotvámra gyanakodtam (gyanakszom is), de elbizonytalanítottak. Megkerestem egy hajbeültetést végző céget, akik szőrbeültetés is vállalnak és szerintük ez autoimmun betegségre is utalhat, ezért azt javasolták, hogy vizsgáltassam ki magam előtte. Az igazi kérdésem az lenne, hogy hol tudnék ilyen irányú vizsgálatot kérni és mi okozhatja ezt? (természetesen tudom, hogy ennyiből nem lehet diganózist felállítani, csak az érdekelne, hogy mire utalhatott az orvos, aki ezt javasolta és mi okozhat ilyet még). Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szőrhullás témában

        Kedves Kérdező! Tünetei valóban megfelelhetnek egy kizárólag a szőrtüszőre illetve hajhagymákra kiterjedő autoimmun betegségnek, melynek alopecia areata, magyarul foltos hajhullás (vagy szőrzetvesztés) a neve. a szőrzetvesztés minden esetben visszafordítható. A pontos diagnózisban és kezelésben, kivizsgálásban bőrgyógyász lehet a segítségére.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 30., 20:33; Megválaszolva: 2011. január 05., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy