• Bőrprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/Nő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy körülbelül egy hete a mellékelt képen látható bőrkiütések jelentek meg a felsőtestemen. 1 éves gyermekemet szoptatom. Kérdésem az, hogy ez az anyatejbe kiválasztódik-e valamilyen szinten, és, hogy mi okozhatja ezt a kiütést. Nem viszket. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Kovács Borbála!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a kép nem alkalmas arra,hogy biztosat mondjak, de több bőrbetegség is felvetődik. A legvalószínűbb egy ártalmatlan pityriasis rosea nevezetű, ami egy bizonyos vírusfertőzés lezajlása után jelentkezik és spontán gyógyul, de kb. 4-6 hét szükséges hozzá. Nem szabad kezelni erős krémekkel,legfőképp semmit nem javasolt rákenni. Természetesen biztos diagnózis csak szakvizsgálattal mondható- A pityriasis rosea egyébként nem fertőző és szoptatással sem veszélyes a babára.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2010. december 18., 19:21; Megválaszolva: 2010. december 27., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Pár néha viszkető piros folt a makkon. Ez milyen nemi betegség ha az?