• T. Doktor Csuth Ágnes! (Faggyúmirigy)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Múltkor írtam, hogy megnagyobbodott faggyúmirigyek vannak a hímvesszőmön azt írta használjak isotrex, vagy differin kenőcsöt. Egyik gyógyszertáros ismerősöm azt mondja nagyon veszélyes krém, mert rákkeltő hatású, rákos betegek használják. Ez igaz? Nincs valami más gyógymód ami csökkenheti ezeknek a faggyúknak a darabszámát?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a faggyúmirigy témában

        Kedves Kérdező! Az Isotrexet és a Differint fokozott faggyútermeléssel járó betegeknek írják, például pattanásos betegeknek. Ha rákkeltő lenne, nem lenne forgalomban, és nem is rákos betegeknek adjuk. A bőrelváltozások ártalmatlanok, kezelést nem is igényelnek, ha az egyént nagyon zavarja, akkor szoktunk kezelést javasolni, de erre általában nincs is szükség.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 16., 20:22; Megválaszolva: 2010. december 20., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: